flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено термін дії запобіжного заходу щодо чоловіка, підозрюваного в організації шахрайських дій з використанням підроблених документів

15 січня 2018, 14:15

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком розглянуто клопотання слідчого про продовження терміну дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою 38-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушеннь за ч.4 ст.190, ч.3 с.190 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, чоловік в січні 2017 року підшукав для вчинення злочинів пов'язаних з шахрайськими діями, шляхом внесення недостовірних відомостей в Державні реєстри рухомого та нерухомого майна, двох мешканців м.Миколаєва.

У лютому 2017 року, діючи за попередньою змовою, використовуючи підроблений паспорт із вклеєною фотографією одного з фігурантів кримінального провадження та свідоцтво про право власності здійснили в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно запис про реєстрацію квартири у м.Миколаєві за одним з них. В червні поточного року у м.Києві, була здійснена фіктивна угода купівлі-продажу і власником зазначеної квартири став інший залучений підозрюваним чоловік. Останній також використовував підроблений паспорт на інше ім’я з вклеєною фотографією.

Окрім того, з використанням підробленого паспорту, останній отримав кредит на автомобіль «Фольксваген», який згодом продав.

Прокурор клопотання про продовження терміну дії запобіжного заходу підтримав та долучив до нього нове повідомлення про підозру, відповідно до якого чоловік організував заволодіння шахрайським шляхом, за допомогою підроблених документів, ще трьома об’єктами нерухомості у м.Миколаєві, а також намагався з використанням підробленого паспорту заволодіти автомобілем марки «KIA».

У судовому засіданні прокурор зазначив, що наявні ризики переховування від слідства та продовження вчинення аналогічних злочинів не зникли, окрім цього просив звернути увагу суду на той факт, що чоловік двічі раніше притягувався до кримінальної відповідальності.

Підозрюваний та його захисник просили відмовити у задоволенні клопотання.

Дослідивши матеріали справи, з урахуванням того, що підозра на даний час є обґрунтованою, а її обсяг значно збільшився, жоден з наявних ризиків не зник, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив продовжити термін дії раніше обраного запобіжного заходу у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 1,2 млн гривень до 11.03.2018 року.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва