flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голови місцевих судів області надали свої пропозиції щодо оптимізації судів

27 листопада 2017, 14:50

В апеляційному суді Миколаївської області відбулась нарада голів районних судів зокрема з питань оптимізації (укрупнення) районних судів.

Голови судів обговорили отримані матеріали щодо оптимізації мережі судів, відповідно до яких зокрема на базі Центрального районного суду м.Миколаєва планується створити Центральний окружний суд, до складу якого входитиме також Заводський районний суд м.Миколаєва.

Окрім цього, відповідно до вищезазначених матеріалів на базі Вознесенського міськрайонного суду області буде створено Вознесенський окружний суд, до складу якого увійдуть Доманівський, Єланецький, Веселинівський та Новоодеський міськрайонний суд.

Вивчивши отримані матеріали та обговоривши їх з колективами судів голова Центрального районного суду м.Миколаєва Галина Подзігун внесла пропозицію щодо приєднання Новоодеського суду до Центрального окружного суду м.Миколаєва.

Зазначена пропозиція є доцільнішою з огляду на більш якісне транспортне сполучення між окресленими судами. Окрім цього більшість населених пунктів Новоодеського району розташовані на меншій відстані до Центрального суду, аніж до Вознесенського, а за такого мешканцям району буде зручніше добиратись до Центрального суду, що забезпечить їм належний доступ до правосуддя.

Крім того, на межі Новоодеського та Центрального районів розташована велика кількість садових товариств, ділянки в яких виділялись мешканцям м.Миколаєва. З огляду на це спори, що виникають з приводу цього нерухомого майна доцільно вирішувати в Центральному окружному суді, а не Вознесенському, оскільки Центральний суд розташований значно ближче.

Об’єднання зазначених судів дозволить також стабілізувати середній показник навантаження на суддів Центрального окружного суду, який у суддів Центрального районного суду є найвищим в області.

Зазначені пропозиції голови Центрального районного суду м.Миколаєва Галини Подзігун та в.о. голови Новоодеського міськрайонного суду області Валерії Баранкевич щодо приєднання Новоодеського міськрайонного суду до Центрального окружного скеровано, окрім іншого голові ДСА України Зеновію Холоднюку, голові Апеляційного суду Миколаївської області Миколі Міняйлу, начальнику ТУ ДСА в області Віктору Сікиринському.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва