flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено терміни дії запобіжних заходів групі осіб, підозрюваних у збуті наркотиків

24 листопада 2017, 13:40

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком розглянуто клопотання слідчого щодо продовження терміну дії запобіжних заходів групі з п’яти осіб, які підозрюються у збуті особливо небезпечного наркотичного засобу – опію ацетильованого на території Миколаївської області (ч.2 ст.307 КК України).

Зокрема зазначені особи, мешканці Кіровоградської та Миколаївської областей систематично здійснювали реалізацію наркотиків шляхом здійснення так званих «закладок».

Попередніми ухвалами слідчого судді трьом з них було обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою, з можливістю внесення застави, ще двом, в яких на утриманні є троє дітей, у виді домашнього арешту.

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про продовження строків запобіжних заходів на 60 днів, обґрунтовуючи це тим, що для завершення досудового розслідування необхідно отримати висновки низки експертиз, розсекретити матеріали негласних слідчих (розшукових) дій, скласти обвинувальний акт.

Прокурор зазначені клопотання підтримав.

У судовому засіданні, підозрювані, які, відповідно до попередньої ухвали суду утримувались під вартою та відповідно до матеріалів кримінального провадження безпосередньо здійснювали «закладки» наркотичних засобів, свою провину заперечили. Їхні захисники просили обрати запобіжні заходи не пов’язані з позбавленням волі.

Дослідивши матеріали клопотань слідчий суддя Іван Дірко ухвалив продовжити підозрюваним строки тримання під вартою з можливістю внесення застави у визначених раніше розмірах.

Окрім цього, суд продовжив термін дії домашнього арешту стосовно ще однієї підозрюваної та змінив  раніше обраний запобіжний захід на особисте зобов’язання щодо ще одного фігуранта справи, оскільки його роль у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення була незначною, а наведені прокурором ризики не доведені.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва