flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченим у справі щодо нападу на громадського активіста продовжено терміни тримання під вартою

22 листопада 2017, 16:49

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням двох раніше засуджених чоловіків у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.4 ст.296 КК України.

Нагадаємо, останні обвинувачуються у тому, що у квітні поточного року перебуваючи у дворі будинку по вул. адмірала Макарова, застосували проти керівника громадської організації сльозогінний газ, після чого здійснили у його сторону кілька пострілів з травматичної зброї. Внаслідок їх дій, активіст отримав тілесні ушкодження і його було доставлено до медичного закладу.

У судовому засіданні прокурор заявив клопотання про продовження обвинуваченим раніше обраних запобіжних заходів у виді тримання під вартою. В обґрунтування він вказував, що, з урахуванням тяжкості покарання, яке загрожує обвинуваченим у разі доведення їх вини, існує значний ризик переховування від суду.

Окрім цього, наявні ризики впливу на потерпілого та свідків, вчинення інших кримінальних правопорушень, знищення або спотворення речей та документів, що мають значення у зазначеному кримінальному провадженні.

Один з обвинувачених та його захисник заявили клопотання про зміну раніше обраного запобіжного заходу на такий, що не пов'язаний з триманням під вартою. В обґрунтування обвинувачений вказував, що ризики наведені прокурором не доведені, окрім цього він має міцні соціальні зв’язки, а за такого цілодобовий домашній арешт за місцем мешкання його батьків може забезпечити його належну процесуальну поведінку.

Захисник іншого обвинуваченого просив відмовити у продовженні терміну тримання під вартою щодо свого підзахисного.

Заслухавши думки сторін, дослідивши матеріали клопотань, з урахуванням наявних ризиків, суддя Оксана Мамаєва ухвалила продовжити обвинуваченим раніше обрані запобіжні заходи до 19.01.2018 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва