flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Експерти країн Європейського Союзу знайомляться з судовою реформою України

09 жовтня 2017, 13:13

Триває візит української делегації до Брюсселя. 5 жовтня 2017 року, Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, секретар кваліфікаційної палати Комісії Станіслав Щотка та Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк взяли участь у двох заходах, присвячених реформуванню судової системи.

Керівництво ВККСУ та ВРП спільно з представником України при ЄС Миколою Точицьким обмінялось думками щодо перебігу судової реформи з представниками усіх держав-членів ЄС. Сергій Козьяков розповів європейцям про етапи судової реформи в Україні та, зокрема, участь Комісії в здійсненні змін у судівництві.

У ході брифінгу для європейських партнерів голова ВККСУ розповів про конкурс до Верховного Суду в Україні та особливості кваліфікаційного оцінювання суддів в нашій країні. Не оминув увагою очільник Комісії і створення Вищого суду з питань інтелектуальної власності, в який Комісія уже оголосила конкурс. Він також наголосив на важливості створення судів, які розглядатимуть справи, пов’язані з корупцією.

Про реформи у судівництві України йшлося і на круглому столі, організованому в Брюсселі Європейським політичним центром (EPC). Які кроки уже здійснені та чого очікувати в майбутньому, зокрема, над чим уже сьогодні працює Вища кваліфікаційна комісія суддів України, розповіли представникам Європейської Комісії Сергій Козьяков та Станіслав Щотка.

 

 

За матерілами порталу ВККС України