flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відмовив у задоволенні клопотань щодо співробітника поліції, підозрюваного у службовому підробленні

27 вересня 2017, 12:08

До Центрального районного суду м.Миколаєва надійшло клопотання слідчого СВ прокуратури Миколаївського області щодо відсторонення від посади та обрання запобіжного заходу у виді застави щодо співробітника одного з районних відділів поліції, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

Відповідно до матеріалів клопотання, слідчим відділом прокуратури Миколаївської області з березня 2016 року розслідується кримінальне провадження щодо зазначеного співробітника поліції.

За версією органу досудового слідства, підозрюваний для покращення статистичних показників вніс завідомо неправдиві відомості щодо низки проведених процесуальних дій в матеріали кримінального провадження стосовно вчинення крадіжки.

В обґрунтування клопотань прокурор зазначав, що підозрюваний може переховуватись від слідства та суду, впливати на свідків, знищити або підробити документи, що мають значення у розслідуванні кримінального провадження, перешкоджати слідству іншим чином.

Проте, у судових засіданнях прокурор у відповідності до ст.194 КПК України не зміг довести жоден із заявлених ризиків, а також той факт, що більш м’який запобіжний захід не забезпечить належну процесуальну поведінку підозрюваного.

Окрім цього, судом встановлено, що 25.09.2017 року досудове розслідування завершено.

За такого, слідчий суддя Галина Подзігун відмовила у задоволенні зазначених клопотань за необгрунтованістю.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва