flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовче судове засідання у справі Олега Шевчука відкладено

22 вересня 2017, 13:49

У Центральному районному суді м.Миколаєва не відбулось заплановане підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-керівника Миколаївського міського управління УМВС України в Миколаївській області Олега Шевчука.

У засідання з’явився обвинувачений та один з чотирьох потерпілих.

Захисник обвинуваченого надіслав клопотання, в якому просив відкласти підготовче судове засідання, у зв’язку із його зайнятістю в іншому судовому розгляді.

Окрім цього, не прибув прокурор, який не повідомив про причини свого неприбуття.

Оскільки участь прокурора у зазначеному засіданні є обов’язковою, суд під головуванням судді Світлани Гречаної ухвалив відкласти підготовче судове засідання на 10.00 год 09.10.2017 року.

Нагадаємо, Олег Шевчук обвинувачується у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалося насильством або погрозою застосування насильства та в незаконному перешкоджанні організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій (ч.2 ст. 365, ст.340 КК України) під час подій восени 2013 року. 

21 квітня 2017 року, вироком Центрального районного суду м.Миколаєва Олега Шевчука було виправдано за відсутністю в його діях складу кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст. 365, ст.340 КК України.

У липні 2017 року зазначений вирок було скасовано Апеляційним судом Миколаївської області, а справу скеровано на новий судовий розгляд.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва