flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Депутата Миколаївської міськради визнано невинуватою у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією

22 вересня 2017, 11:57

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком розглянуто протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, складений на депутата Миколаївської міської Ради, яка є членом постійної комісії з питань житлово-комунального господарства, комунальної власності та благоустрою міста

Відповідно до протоколу, остання без поважних причин несвоєчасно подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч.1 ст.172-6 КУпАП).

У судовому засіданні депутат зазначила, що своєчасно заповнила електронну декларації, проте через технічні несправності її не було надіслано і вона збереглась, як чернетка. Про те, що декларація відсутня у Реєстрі остання дізналась лише в травні. За такого вона зазначала, що діяла не умисно і клопотала про закриття провадження по справі.

Прокурор наполягав, що у матеріалах достатньо визнання депутата винуватою, проте доказів, які б спростовували її пояснення не надав. Окрім цього, прокурором не з’ясовано даних про кількість та характер майна, викладеного депутатом в її декларації, що могло б бути підставою для умисного неподання.

З урахуванням пояснень депутата, вбачається, що остання дійсно намагалась своєчасно надіслати електронну декларацію, проте не пересвідчилась у правильності виконання дій та помилково вважала про успішне подання декларації.

За такого, оскільки жодним матеріалом справи не доведена наявність у депутата умислу, суд дійшов висновку про відсутність у діях останньої складу адміністративного правопорушення за ч.1 ст.172-6 КУпАП та ухвалив закрити провадження.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва