flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд дослідив речові докази у справі щодо колишнього першого заступника Миколаївської облдержадміністрації

05 вересня 2017, 18:12

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось чергове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням за обвинуваченням колишнього першого заступника Миколаївської облдержадміністрації у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.368 КК України.

Провадження розглядається колегією суддів Центрального районного суду м. Миколаєва у складі Володимира Алєйнікова, Олександра Чулупа, під головуванням судді Світлани Скрипченко.

У судовому засіданні продовжено дослідження письмових доказів, наданих стороною обвинувачення. Зокрема, окрім іншого, суд дослідив протокол огляду записів відеокамер одного з кафе м.Миколаєва, додатками до яких були відеофайли.

Зазначені записи містять зустріч в одному з кафе м.Миколаєва двох чоловіків, один з яких, за версією слідства, є колишнім радником голови облради, а інший керівником ТОВ «Е.».

Керівник ТОВ «Е.» лишив у газетному згортку невідомий предмет, який на думку органу досудового слідства є частиною неправомірної вигоди, яку в нього вимагали. Зазначений предмет разом з газетою потім забрав невстановлений чоловік.

Захисник обвинуваченого, зазначила, що цей доказ нічого не доводить і в жодній мірі не стосується її підзахисного.

Окрім цього, було досліджено ухвали суду про дозвіл на проведення негласних (слідчих) розшукових дій, у тому числі щодо обвинуваченого. Проте, у судовому засіданні з'ясувалось, що ухвали були отримані після фактичного початку проведення органом досудового розслідування зазначених слідчих дій.

Дослідивши усі письмові докази, суд розпочав дослідження речових. Зокрема 80 тисяч доларів США, які відповідно до постанови слідчого були визнані речовим доказом.

Прокурор надав для дослідження 800 купюр номіналом по 100 доларів США, які на думку слідства були предметом неправомірної вигоди у зазначеному кримінальному провадженні. 16 з них були справжніми, а решта імітаційні.

Захисник наполягала, що зазначені кошти, в тому числі імітаційні не можуть бути речовим доказом, оскільки у постанові слідчого про визнання речовим доказом, клопотанні про арешт зазначеного майна, ухвалі суду, якою зазначене клопотання було задоволене вказана сума 80 тисяч доларів США та зазначено гривневий еквівалент за курсом НБУ на відповідну дату.

Прокурор заперечував проти доводів захисника.

Наразі у судовому засіданні оголошено перерву до 14.30 год 06.09.2017 року.

Нагадаємо: за версією органу досудового розслідування, колишній перший заступник Миколаївської облдержадміністрації отримав неправомірну вигоди у розмірі 90 тис доларів США від керівника ТОВ «Е.» за сприяння в отриманні спецдозволу на користування надрами, необхідних висновків і погоджень, а також в подальшому неперешкоджанні господарській діяльності товариства.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва