flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулись судові дебати у справі щодо двох чоловіків, обвинувачених у вчиненні хуліганських дій у центрі міста

29 серпня 2017, 11:54

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось чергове судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням двох місцевих мешканців у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.296 КК України.

Подія мала місце 30 серпня 2016 року та набула широкого суспільного резонансу.

У судовому засіданні прокурор заявив клопотання про продовження щодо обвинувачених строку дії раніше обраних запобіжних заходів у виді цілодобового домашнього арешту із зобов’язанням носити електронний засіб контролю.

Зазначене клопотання судом було задоволено.

Після цього суд вирішив питання щодо завершення з’ясування обставин справи і дослідження доказів та переходу до судових дебатів.

Під час судових дебатів прокурор наголосив на тому, що провина обвинувачених у скоєнні кримінального правопорушення за ч.3 ст.296 КК України (грубе порушення громадського порядку, з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, групою осіб, поєднане з опором представникам влади) доведена в повному обсязі зібраними доказами та показами свідків і потерпілих.

Він просив призначити обвинуваченим покарання у виді позбавлення волі строком на два роки.

Обвинувачені заперечили свою провину та наполягали на тому, що кваліфікація інкримінованого їм кримінального правопорушення є завищеною.

Їх захисники наголошували, що провина обвинувачених не доведена та просили суд визнати їх невинуватими.

Наразі суд видалився до нарадчої кімнати для постановлення вироку.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва