flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід чоловіку, підозрюваному у готуванні до розбійного нападу та вбивства підприємця

22 серпня 2017, 11:45

У Центральному районному суді м.Миколаєва відбулось судове засідання з розгляду клопотання слідчого щодо обрання міри запобіжного заходу 20-річному мешканцю м.Первомайськ, підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.1 ст.14, п.п.6,12 ч.2 ст.115, ч.1 ст.14, ч.4 ст.187 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, чоловік починаючі з червня поточного року, з метою заволодіння грошовими коштами місцевого підприємця, планував здійснити на нього розбійний напад та вбивство.

Для цього, за версією органу досудового розслідування, він підшукав спільника та підготував зброю.

Прокурор клопотання підтримав, зазначивши у якості ризиків можливість підозрюваного переховуватись від слідства, оскільки він має близьких родичів на території АР Крим, впливати на свідків, вчинити інше кримінальне правопорушення, перешкоджати провадженню іншим чином.

Підозрюваний визнав свою провину лише за фактом незаконного зберігання зброї, наполягаючи на тому, що він не несе загрози для суспільства та просив обрати запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Його захисник заперечував проти задоволення клопотання, аргументуючи це тим, що підозра необґрунтована.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати чоловіку запобіжний захід у виді тримання під вартою до 17.10.2017 року без права внесення застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва