flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту голову Новоодеської районної Ради

19 серпня 2017, 17:38

До Центрального районного суду м.Миколаєва надійшло клопотання слідчого про обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою голові Новоодеської районної Ради, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, посадовець вимагав та одержав від підприємця неправомірну вигоду у сумі 45 тис гривень за сприяння позитивному вирішенню питання щодо виділення коштів з районного бюджету для ремонту будівлі, яка належить комунальному підприємству.

Підприємець, в якого за версією слідства, підозрюваний вимагав неправомірну вигоду очолював підрядну організацію, яка здійснювала ремонтні роботи зазначеної будівлі.

Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав, зазначивши у якості ризиків можливість підозрюваного переховуватись від слідства та суду, впливати, з використанням свого службового становища на свідків та потерпілого, знищити або спотворити документи, що мають значення у розслідуванні кримінального провадження, вчинити аналогічне кримінальне правопорушення.

Підозрюваний від дачі пояснень по суті підозри відмовився.

Захисники заперечували проти задоволення клопотання слідчого, наполягаючи на тому, що підозра є необґрунтованою, а наведені слідчим ризики недоведені та просили відмовити у задоволенні клопотання в повному обсязі.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідчий суддя Світлана Скрипченко ухвалила обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою до 15.10.2017 року з можливістю внесення застави у сумі 350 тис гривень.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва