flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Депутата Миколаївської міськради визнано невинуватим у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією

02 серпня 2017, 15:54

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком розглянуто протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, складений на заступника директора ТОВ «МСП Ніка-Тера», який є депутатом Миколаївської міської Ради.

Відповідно до протоколу, посадовець без поважних причин несвоєчасно подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ч.1 ст.172-6 КУпАП).

У судовому засіданні посадовець поясняв, що несвоєчасно подав декларацію через сімейні обставини, різке погіршення стану здоров’я та технічні проблеми в роботі Єдиного державного реєстру декларацій.

Заповнити та надіслати документ йому вдалось лише 3 травня, за допомогою спеціаліста Державної податкової інспекції у Центральному районі м.Миколаєва ГУ ДФС в області.

Пояснення депутата підтвердили його дружина та знайомий, які були викликані у судове засідання в якості свідків.

З урахуванням пояснень депутата та свідків вбачається, що останній дійсно намагався своєчасно заповнити електронну декларацію, проте не зміг цього зробити через технічні проблеми в роботі Реєстру.

Доказів, які б спростовували пояснення посадовця та свідків щодо намагання вчасно заповнити декларацію прокурором у судовому засіданні не надано, не містяться зазначені дані і в протоколі.

За такого, оскільки жодним матеріалом справи не доведена наявність у діях депутата умислу, та згідно з положеннями ст.62 Конституції України, особа вважається невинуватою до тих пір, поки її вина не буде доказана у встановленому законом порядку, суд дійшов до висновку про відсутність у діях посадовця складу адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-6 КУпАП.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва