flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Центральному суді розглядається протокол, про вчинення правопорушення пов’язаного з корупцією, складений на депутата Миколаївської міськради

27 липня 2017, 11:45

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком розглядається протокол про вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, складений на заступника директора ТОВ «МСП Ніка-Тера», який є на депутатом Миколаївської міської Ради.

Відповідно до протоколу, посадовець без поважних причин несвоєчасно подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (ст.172-6 КУпАП).

Зокрема, зазначену декларацію за 2016 рік депутат подав 3 травня 2017 року, тобто за три дні після спливу терміну її подачі, відповідно до вимог чинного законодавства.

У судовому засіданні посадовець пояснив, що вчасному поданню декларації завадили сімейні обставини та різке погіршення стану здоров’я, внаслідок чого він певний час не міг пересуватись самостійно.

Проте, надати документи, що це підтверджують не зміг.

Окрім цього, він зазначав, що намагався заповнити декларацію наприкінці квітня, проте через технічні проблеми Єдиного державного реєстру декларацій йому це зробити не вдалось.

Згодом, а саме 3 травня 2017 року, за допомогою спеціаліста Державної податкової інспекції у Центральному районі м.Миколаєва ГУ ДФС в області йому вдалось заповнити та надіслати зазначену декларацію.

Прокурор заявив клопотання щодо запиту до НАЗК з метою витребування додаткових доказів. Захисник депутата натомість клопотав про виклик зазначеного спеціаліста податкової інспекції у якості свідка.

З огляду на це у судовому засіданні оголошено перерву до 15.00 год 31.07.2017 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва