flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід жінці, яка підозрюється у вбивстві власної матері

25 липня 2017, 12:42

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком обрано запобіжний захід 41-річній жінці, яка підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.115 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрювана здавила руками шию своєї матері, поки вона не перестала дихати, після чого накрила тіло ковдрою та підпалила, а сама пішла на кухню, де відкрила газ у духовій шафі.

Прокурор, клопотання слідчого про обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою підтримав та зазначив, що підозрюваній після пожежі в квартирі немає де мешкати, крім цього, з урахуванням її психічного стану вона є небезпечною для оточуючих.

Підозрювана свою провину заперечувала та пояснила, що матір тривалий час хворіла, в неї почались припадки схожі на епілептичні, вона падала, ударялася та наприкінці померла. Жінка, за її словами, не наважувалась викликати медиків. Провела з тілом день або два, після чого накрила тіло ковдрою, підпалила, а сама пішла на кухню, відкрила газ та почала ним дихати. Згодом намагалася погасити пожежу, проте не змогла цього зробити.

З огляду на те, що жінка підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, є небезпечною, як для себе, так і для оточуючих, не має міцних соціальних зв’язків та місця проживання, суд дійшов висновку, що існують ризики переховування від слідства та вчинення нових насильницьких злочинів.

За такого, слідчий суддя Іван Дірко обрав підозрюваній запобіжний захід у виді тримання під вартою до 19.09.2017 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва