flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Постановлено вирок жінці, яка надавала завідомо неправдиві відомості про вчинення злочину

24 липня 2017, 13:21

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Оксаною Мамаєвою постановлено вирок 20-річній місцевій мешканці, винній у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.1 ст.383, ч.1 ст.384 КК України (завідомо неправдиве повідомлення слідчому про вчинення злочину, завідомо неправдиве показання потерпілого під час проведення досудового розслідування).

Відповідно до обвинувального акту, у травні поточного року дівчина, з метою уникнення сварки з матір’ю через загублений мобільний телефон, надала правоохоронцям завідомо неправдиві відомості, про те, що нібито на неї скоїв напад невідомий чоловік, який і викрав її мобільний телефон.

Вказана інформація була внесена до ЄРДР, за даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.186 КК України.

Окрім цього, будучи визнаною потерпілою у зазначеному кримінальному провадженні вона повторно надала неправдиві свідчення слідчому СВ Центрального ВП ГУ НП в Миколаївській області.

Обвинувальний акт надійшов до суду з угодою про визнання винуватості, укладеної між обвинуваченою та прокурором Миколаївської місцевої прокуратури № 1, відповідно до якої вони погоджуються на покарання за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.383 КК України у вигляді обмеження волі на строк 1 рік, за ч.1 ст.384 КК України, у вигляді обмеження волі на строк 1 рік 1 місяць. Обвинувачена згідно угоди  повністю беззастережно визнала свою винуватість у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень.

Прокурор, обвинувачена та її захисник в судовому засіданні заявили, що розуміють наслідки укладення даної угоди, та просили суд її затвердити.

Судом встановлено, що умови угоди не суперечать вимогам законодавства, інтересам суспільства, не порушують права, свободи чи інтереси сторін або інших осіб, підстави вважати, що укладення угоди було недобровільним відсутні, фактичні підстави для визнання винуватості мають місце.

З огляду на це, суд затвердив угоду про примирення, визнавши жінку винною у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.1 ст.383, ч.1 ст.384 КК України та призначив їй узгоджене в угоді покарання у виді обмеження волі строком на 1 рік 1 місяць з випробувальним терміном 1 рік.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва