flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Важливо, щоб формування нового Верховного Суду відбувалося виключно у встановлених законом межах. Це стосується і ВРП, і ВККСУ, і ГРД», – Голова ВРП

19 липня 2017, 11:11

18 липня 2017 року відбулася зустріч Голови Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка та заступника Голови Вищої ради правосуддя Вадима Беляневича із Послом США в Україні Марі Йованович. Участь у зустрічі також взяли заступник директора відділу програм з розвитку демократії та врядування Регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Білорусі та Молдові Деніел Райан, спеціаліст з координації програм відділу програм з розвитку та врядування Місії Олександр Піскун, начальник відділу міжнародного співробітництва секретаріату Вищої ради правосуддя Владислав Гуртенко та головний спеціаліст відділу Дар’я Богатчук, начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя Оксана Лисенко.

Під час зустрічі обговорено хід проведення в Україні судової реформи, зміни в законодавчому регулюванні діяльності Вищої ради правосуддя, особливості проведення конкурсу на посади суддів Верховного Суду, перспективи створення в Україні Вищого антикорупційного суду та інші питання.

 «Унаслідок судової реформи Верховна Рада України як політичний орган була позбавлена права призначати суддів, а Вища рада правосуддя наразі є єдиним органом, без рішення якого призначення судді на посаду неможливе. Наше завдання сьогодні – запровадити законні та справедливі практики щодо призначення, звільнення, кар’єрного просування, відповідальності, захисту незалежності суддів», – сказав Голова ВРП Ігор Бенедисюк.

Також І.Бенедисюк повідомив, що якісне оновлення суддівського корпусу визначено одним із ключових завдань судової реформи, реалізація якого здійснюється, зокрема через кваліфікаційне оцінювання суддів, запровадження конкурсного добору на посади суддів Верховного Суду, апеляційних та місцевих судів.

Голова ВРП нагадав, що з різних підстав із посад суддів за останні два роки звільнено понад 2,5 тисячі суддів, що спричинило дефіцит суддівських кадрів та зупинку здійснення правосуддя у деяких судах.

Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк також наголосив на важливості формування нового Верховного Суду виключно у встановлених законом межах та зазначив, що це стосується і Вищої ради правосуддя, і Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, і Громадської ради доброчесності. «Ми не будемо сприймати жодного тиску», – наголосив Голова ВРП.

Заступник Голови Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич повідомив, що матеріали щодо призначення кандидатів на посади суддів Верховного Суду Вища рада правосуддя розглядатиме відповідно до передбаченої Законом України «Про Вищу раду правосуддя» процедури призначення суддів на посади.

 

За матеріалами офіційного порталу

ВРП України