flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи співробітникам фіскальної служби, підозрюваним в отриманні неправомірної вигоди

18 липня 2017, 17:05

До Центрального районного суду м.Миколаєва надійшли клопотання слідчого про обрання міри запобіжних заходів у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1,5 млн гривень головному державному ревізору-інспектору та заступнику начальника управління-начальнику відділу ГУ ДФС в області, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, посадовці за попередньою змовою вимагали та отримали від приватного підприємця неправомірну вигоду у сумі 4,5 тис гривень.

Прокурор клопотання підтримала, зазначивши у якості ризиків можливість підозрюваних переховуватись від слідства та суду, з огляду на тяжкість покарання яке їй загрожує у разі доведення вини, знищувати спотворювати речі та документи, що мають істотне значення у розслідуванні кримінального провадження, впливати, з використанням свого службового становища на свідків.

Захисники заперечували проти задоволення клопотання слідчого, наполягаючи на тому, що підозра є необґрунтованою, а наведені слідчим ризики недоведені.

Підозрювані свою провину не визнавали та просили обрати їм більш м’які запобіжні заходи з огляду на обставини їх сімейного стану та стану здоров’я.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати ревізору-інспектору запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту, іншому підозрюваному – домашнього арешту у нічний час доби.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва