flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулось перше засідання по суті у справі щодо незаконного позбавлення волі людини

14 липня 2017, 12:37

У провадженні судді Центрального районного суду м.Миколаєва Сергія Чернієнка перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням 40-річного місцевого мешканця у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Перше судове засідання по суті у зазначеному провадженні, яке відбулось 14 липня, розпочалось із запізненням, оскільки перед його початком між обвинуваченим та знайомим потерпілої виник конфлікт.

Внаслідок цього було викликано співробітників патрульної поліції, які разом із судовими розпорядниками забезпечували порядок в залі судових засідань.

Слід відзначити, що екіпаж патрульної поліції прибув на місце приблизно за 20 хвилин після виклику.

У судовому засіданні прокурор оголосив обвинувальний акт, відповідно до якого 07.12.2015 року поблизу будівлі Миколаївської міської Ради 40-річний місцевий мешканець підійшов до 30-річної співробітниці установи, з якою вони були наочно знайомі та запропонував поспілкуватись.

Після відмови жінки, схопив її та насильно посадив до свого автомобіля і розпочав рух по вул.Адміральській. На її вимоги зупинитись та відпустити її, обвинувачений не реагував.

Згодом жінка за допомогою свого знайомого звільнилась.

Обвинувачений у судовому засіданні свою провину визнав частково.

Судом було визначено обсяг та порядок дослідження доказів по справі. Зокрема: допит потерпілої, свідків, дослідження письмових доказів та допит обвинуваченого.

Після цього було допитано потерпілу, яка розповіла свою версію згадуваних подій.

Наразі для виклику свідків у судовому засіданні оголошено перерву до 10.00 год 26.09.2017 року.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва