flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у справі щодо сутички, що призвела до смерті людини взято під варту

13 липня 2017, 11:22

До Центрального районного суду м.Миколаєва надійшло клопотання слідчого про обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою 29-річному чоловіку, якого у травні поточного року було засуджено до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки, зокрема за те, що у ході виниклого конфлікту між ним та перехожим він застосував проти нього травматичну зброю.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний та ще два чоловіки зустрілись на площі Соборній у м.Миколаєві. Внаслідок виниклої суперечки один з них витягнув пістолет та здійснив не менше шести пострілів.

Після цього, підозрюваний разом з іншим чоловіком повалили його на землю та почали наносити удари – підозрюваний, заздалегідь приготовленим металевим ножем, а інший металевим прутом. Внаслідок отриманих травм потерпілий помер у лікарні.

Прокурор клопотання підтримав, в якості ризиків він вказував на можливість переховатись від слідства, впливати на свідків.

Підозрюваний заперечував свою провину і зазначав, що ножем нікого не бив.

Захисник просив відмовити у задоволенні клопотання та визнати затримання підозрюваного 09.07.2017 року незаконним.

Дослідивши матеріали клопотання, з огляду на те, що наразі існують певні суперечності у здобутих органом досудового розслідування доказах, слідчий суддя Іван Дірко задовольнив клопотання частково.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою в залежності від стану здоров’я в умовах СІЗО або лікувального закладу терміном на один місяць.

Окрім цього, слідчий суддя ухвалив визнати затримання підозрюваного з 09.07.2017 року незаконним, оскільки воно не відповідає вимогам чинного законодавства, копію ухвали скерувати до прокуратури Миколаївської області для вирішення питання за відомостями про завідомо незаконне затримання підозрюваного.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва