flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіку, підозрюваному у вчиненні смертельного ДТП обрано запобіжний захід

13 липня 2017, 12:24

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Галиною Подзігун обрано запобіжний захід 24-річному місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.286 КК України.

Відповідно до клопотання слідчого про обрання міри запобіжного заходу, чоловік близько першої години ночі, 10.07.2017 року, в стані алкогольного сп’яніння, рухався за кермом автомобіля «Daewoo» по пр.Центральному у м.Миколаєві зі сторони вул. 6-та Слобідська в сторону вул. Садова. Швидкість руху автівки складала понад 130 км/год.

В районі перехрестя вул. 3-а Слобідська та пр. Центрального, він скоїв наїзд на громадянина М., після чого покинув місце вчинення злочину. Потерпілий від отриманих травм загинув на місці пригоди.

Того ж дня водія «Daewoo» було затримано.

Прокурор у судовому засіданні клопотання підтримав, вказавши у якості ризиків можливість підозрюваного, з метою уникнення відповідальності переховуватись від слідства та суду, незаконно впливати на свідків та потерпілих. Окрім цього, він зазначив, що підозрюваний притягувався до адміністративної відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані і на момент вчинення ДТП не мав права на управління транспортним засобом.

Підозрюваний провину визнавав та просив обрати йому більш м’який запобіжний захід.

Його захисник наполягав на тому, що наведені прокурором ризики не доведені і просив обрати запобіжний захід не пов'язаний з позбавленням волі.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на два місяці без права внесення застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва