flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одному з фігурантів справи щодо сутички, що призвела до смерті людини обрано запобіжний захід

12 липня 2017, 18:44

До Центрального районного суду м.Миколаєва надійшло клопотання слідчого про обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою 31-річному чоловіку, уродженцю Азербайджану, підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.4 ст.296, ч.2 ст.121 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний та ще два чоловіки зустрілись на площі Соборній у м.Миколаєві. Внаслідок виниклої суперечки один з них витягнув пістолет та здійснив не менше шести пострілів.

Після цього, підозрюваний разом з іншим чоловіком повалили його на землю та почали наносити удари – підозрюваний, заздалегідь приготовленим металевим прутом, а інший ножем.

Внаслідок отриманих травм потерпілий помер у лікарні.

В обґрунтування клопотання про обрання міри запобіжного заходу прокурор вказував на можливість чоловіка впливати на свідків, переховуватись від слідства та суду.

Підозрюваний, який наразі перебуває на стаціонарному лікуванні, внаслідок отриманих вогнепальних поранень, свою провину не визнавав.

Його захисник наполягав на тому, що підозра необґрунтована і просив відмовити у задоволенні клопотання.

Окрім цього, він просив визнати затримання підозрюваного 09.07.2017 року незаконним, оскільки воно не відповідає вимогам ст.208 КПК України.

З урахуванням суперечностей у здобутих на даний момент доказах, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою в умовах лікувальної установи лише на один місяць до 12.08.2017 року.

Окрім цього, слідчий суддя ухвалив визнати затримання підозрюваного з 09.07.2017 року незаконним, копію ухвали скерувати до прокуратури Миколаївської області для вирішення питання за відомостями про завідомо незаконне затримання підозрюваного.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва