flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд задовольнив клопотання про обрання запобіжного заходу чоловіку, підозрюваному у шахрайстві та зловживанню службовим становищем

12 липня 2017, 11:00

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком розглянуто клопотання слідчого та обрано запобіжний захід 57-річному екс-керівнику ТОВ «П.», підозрюваному у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.190, ч.2 ст.364 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, чоловік, який на той момент займав посаду директора ТОВ «П.» за попередньою змовою з іншими посадовими особами товариства, з метою отримання кредиту, який вони не мали наміру повертати, надали банківській установі недостовірні документи, що дало їм змогу отримати від банку позику у сумі 2,5 млн доларів США. Зазначені кошти останні витратили на власний розсуд.

30.06.2017 року чоловіку було повідомлено про підозру. Слідчий звернувся до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

У судовому засіданні прокурор змінила клопотання та просила обрати більш м’який запобіжний захід у виді особистого зобов’язання. В обґрунтування цього вона вказувала, що підозрюваний почав співпрацювати зі слідством, надавати покази, є інвалідом 2-ї групи та потребує постійного медичного догляду.

Підозрюваний та його захисник не заперечували проти задоволення клопотання. Захисник просила при обранні міри запобіжного заходу зважити на міцні соціальні зв’язки, вік та стан здоров’я свого клієнта.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання слідчий суддя ухвалив обрати підозрюваному запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва