flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співробітника підрозділу фіскальної служби визнано винним у використанні завідомо підробленого документа

06 липня 2017, 13:11

У Центральному районному суді м.Миколаєва завершено судовий розгляд у кримінальному провадженні щодо співробітника територіального підрозділу ГУ ДФС у Миколаївській області.

Відповідно до обвинувального акту посадовець підбурив співробітника медичної установи на те, щоб той оформив йому лист неправдивий непрацездатності, а згодом надав його за місцем роботи для отримання компенсації із тимчасової втрати працездатності. Його дії стороною обвинувачення кваліфіковано за ч.4 ст.27, ч.1 ст.366, ч.4 ст.358, ч.1 ст.190 КК України.

У ході судового розгляду встановлено, що співробітник фіскальної служби дійсно оформив листок тимчасової непрацездатності, в якому містились неправдиві відомості, оскільки він не отримував будь-якої медичної допомоги в період зазначений у листку та отримав відповідні компенсації, які в подальшому відшкодував у повному обсязі, що підтверджується матеріалами справи.

Сам посадовець пояснив, що оформив зазначений документ за сімейними обставинами, пов’язаними із хворобою дитини та з метою вирішення певних проблем, що виникли у нього за місцем роботи. Його покази також підтверджуються наявними у справі доказами.

Розглянувши матеріали справи сторін суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення за ч.4 ст.358 КК України (використання завідомо підробленого документа) та призначив йому покарання у виді штрафу у розмірі 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Щодо обвинувачення останнього у скоєнні кримінальних правопорушень за ч.4 ст.27, ч.1 ст.366, ч.1 ст.190 КК України (підбурювання до службового підроблення, шахрайство) суд, дослідивши усі наявні у справі докази, заслухавши показання обвинуваченого та свідка, дійшов висновку, що провина чоловіка у вчиненні зазначених правопорушень є недоведеною, а за такого він підлягає визнанню невинуватим та виправданню.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва