flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід чоловіку, який підозрюється у спричиненні тілесних ушкоджень депутату обласної ради

13 червня 2017, 13:01

До Центрального районного суду м.Миколаєва надійшло клопотання слідчого про обрання міри запобіжного заходу у виді домашнього арешту місцевому мешканцю, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.296 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, 08 червня близько 11.00 год чоловік перебував на 3-му поверсі приміщення Миколаївської обласної ради та побачив як між двома депутатами виникла сварка, яка переросла в сутичку.

Після цього він наніс одному з них не менш двох ударів кулаком в область тулубу, спричинивши тілесні ушкодження.

У судовому засіданні, прокурор клопотання щодо обрання запобіжного заходу у виді домашнього арешту з 20.00 до 07.00 підтримав, посилаючись на обґрунтованість підозри, що підтверджується протоколом огляду одного з Інтернет-ресурсів та протоколами допиту свідків. У якості ризиків він зазначив, що підозрюваний може переховуватись від слідства та суду, впливати на свідків.

Захисник заперечив проти задоволення клопотання, зазначивши, що підозра є необґрунтованою, а ризики відсутні.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши думки сторін, та з огляду на те, що відповідно до ч.2 ст.181 КПК України домашній арешт може бути застосований виключно до осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, за яке передбачене покарання у вигляді позбавлення волі, а санкція ч.1 ст.296 КК України не передбачає таке покарання, слідчий суддя Іван Дірко відмовив у задоволенні клопотання.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у виді у виді особистого зобов’язання, з покладенням на нього обов’язків з’являтися за викликом слідчого, прокурора та суду, а також утриматися від спілкування з вищезазначеним депутатом, та забороною відвідувати приміщення Миколаївської обласної ради, окрім як з дозволу слідчого, прокурора.

Довідково: санкція ч.1. ст.296 КК України передбачає покарання у виді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва