flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У судовому засіданні щодо іноземця, підозрюваного у наданні неправомірної вигоди оголошено перерву через неявку перекладача

14 лютого 2017, 17:37

14 лютого, у Центральному районному суді м.Миколаєва, під головуванням слідчого судді Галини Подзігун відбулось засідання з розгляду клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою громадянину Азербайджану, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.369 КК України.

За версією органу досудового слідства, громадянин надавав неправомірну вигоду посадовим особам структурних підрозділів Держпродспоживслужби в Миколаївській області за оформлення та видачу низки недостовірних офіційних документів, які дозволяють переміщення тварин, у тому числі за межі України.

У попередньому судовому засіданні з розгляду зазначеного клопотання, захисник підозрюваного клопотав про залучення перекладача, оскільки його підзахисний є громадянином Азербайджану і не володіє українською мовою. З огляду на це було оголошено перерву та зобов’язано прокурора забезпечити явку перекладача.

Проте, у сьогоднішнє засідання перекладач не з’явився, прокурор пояснив, що він перебуває на лікуванні та зауважив, що розгляд клопотання про обрання міри запобіжного заходу за його відсутності є порушенням права підозрюваного на захист.

Захисник та підозрюваний також заперечували проти розгляду клопотання.

Заслухавши думки сторін, суд ухвалив продовжити перерву до 12.00 год 22.02.2017 року, надіслати повторний судовий виклик перекладачу, зобов’язати прокурора забезпечити його явку у судове засідання.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва