flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід начальнику Управління капітального будівництва Миколаївської ОДА

08 лютого 2017, 14:28

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко розглянуто клопотання слідчого про обрання міри запобіжного заходу в виді тримання під вартою начальнику Управління капітального будівництва Миколаївської облдержадміністрації, який підозрюється у вчинені кримінального правопорушення за ч.5 ст.191, ч.2 ст.366 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, посадовець погодив документи, що стосувались виконання робіт з реконструкції водопроводу у с. Дмитрівна Казанківського району та дитячого містечка «Казка» у м.Баштанка, внаслідок чого підрядній організації в повному об’ємі були перераховані кошти, в той час, як роботи з реконструкції на той час завершені не були. На думку слідства, підозрюваний своїми діями спричинив Миколаївській обласній державній адміністрації матеріальні збитки на суму понад 3,9 млн гривень.

В обґрунтування клопотання прокурор вказувала, що підозрюваний може переховуватись від органів досудового слідства, впливати на свідків на потерпілих, вчинити інше кримінальне правопорушення.

Захисники просили обрати запобіжний захід у видів особистого зобов’язання, посилаючись на недоведеність зазначених прокурором ризиків та належну процесуальну поведінку свого підзахисного, його міцні соціальні зв’язки.

Сам посадовець пояснив, що в його діях не було наміру на розтрату бюджетних коштів, окрім того на даний час усі зазначені об’єкти введено в експлуатацію.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши думки сторін, враховуючі те, що стороною обвинувачення не доведено, що більш м’який запобіжний захід не забезпечить належну процесуальну поведінку підозрюваного, суд ухвалив обрати йому запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту до 08.04.2017 року.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва