flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колишнього учасника незаконного збройного формування, який добровільно звернувся до правоохоронців, звільнено від відповідальності

06 лютого 2017, 14:19

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Оксаною Мамаєвою вперше в області постановлено ухвалу, якою миколаївця, відповідно до чинного законодавства та програми СБ України «На тебе чекають вдома», звільнено від кримінальної відповідальності за участь у незаконному збройному формуванні на території Донецької області.

До Центрального районного суду надійшло клопотання прокурора про звільнення від відповідальності громадянина К. підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст.260 КК України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності) на підставі ч.6 ст. 260 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, чоловік у 2014 році вступив до незаконного збройного формування «Оплот», так званої «Донецької народної республіки».

Приймаючі участь в діяльності НЗФ ніс караульну службу, приймав участь у тренуваннях на полігоні, займався господарськими роботами.

У серпні 2014 року отримав осколкове руки і до травня 2015 року перебував на лікуванні на території Російської Федерації. У січні 2016 року, чоловік добровільно вийшов зі складу збройного формування, повернувся до Миколаєва та повідомив правоохоронним органам про існування НЗФ та свою участь у ньому. При цьому досудовим слідством не встановлено фактів вчинення чоловіком будь-яких інших злочинів.

У судовому засідання підозрюваний та його захисник клопотання підтримали та просили його задовольнити.

Дослідивши матеріали справи суд ухвалив задовольнити клопотання прокурора, закрити на підставі ч.6 ст.260 КК України кримінальне провадження стосовно чоловіка та звільнити його від кримінальної відповідальності.

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва