flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відмовив у задоволенні клопотання про продовження строку запобіжного заходу, оскільки воно було подано не вповноваженою особою

30 січня 2017, 12:16

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Іваном Дірком розглянуто клопотання слідчого про продовження раніше обраного запобіжного заходу співробітнику поліції, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.368 КК України.

Прокурор клопотання про продовження строку запобіжного заходу у виді цілодобового домашнього арешту до 27.02.2017 року підтримав.

Адвокат заперечив проти задоволення клопотання, мотивуючи це тим, що воно подане не вповноваженою особою, а саме слідчим, тоді як відповідно до норм чинного законодавства зазначене клопотання подається прокурором.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши думки сторін, та з огляду на те, що згідно ч.6 ст.181 КПК України з клопотанням про продовження строків домашнього арешту має звертатись саме прокурор, а не слідчий. Окрім цього, законодавцем не вирішено питання щодо дій слідчого судді у випадку, коли клопотання подається не повноваженою особою, суд вирішив відмовити у задоволенні клопотання.

Водночас, зазначене судове рішення не зупиняє дію попередньої ухвали та не позбавляє прокурора права звернутись з аналогічним клопотанням.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва