flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд не знайшов складу правопорушення у діях чоловіка, на якого було складено адміністративний протокол

16 січня 2017, 13:01

Як повідомлялось раніше, у провадженні судді Центрального районного суду м.Миколаєва Івана Дірка перебувала адміністративна справа щодо місцевого мешканця Сергія Петраша, на якого було складено адміністративний протокол за ч.2 ст.130 КУпАП.

Відповідно до протоколу, Сергій Петраш керував мопедом «Honda» в стані алкогольного сп’яніння. У судовому засіданні чоловік категорично заперечував свою провину, зазначивши, що він дійсно перебував у стані сп’яніння, проте мопедом не керував, а лише котив його по тротуару. За його словами, це можуть підтвердити свідки, окрім цього подія фіксувалась на натільну камеру інспектора патрульної поліції.

Водночас, інспектор патрульної поліції, яка складала адміністративні матеріали і була повідомлена належним чином про час та місце засідання не з’явилась, відеозапис з натільної камери також надано не було.

За такого, підтвердити або спростувати слова Сергія Петраша щодо того, що він не керував транспортним засобом було неможливим.

З огляду на це, засідання було відкладено, інспектора патрульної поліції щодо необхідності з’явитись у наступне судове засідання було повідомлено належним чином, у тому числі через засоби масової інформації.

Проте, у наступне судове засідання для дачі пояснень патрульна не з’явилась, відеозапис з натільної камери також надано не було.

З урахуванням цього та з огляду на те, що факт керування транспортним засобом у нетверезому стані не знайшов свого підтвердження в жодному з матеріалів доданих до протоколу, суд постановив провадження у справі про вчинення адміністративного правопорушення, за ч.2 ст.130 КУпАП - закрити, за відсутністю складу правопорушення.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва