flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив терміни тримання під вартою двом поліцейським, підозрюваним у причетності до смерті мешканця смт Криве Озеро

20 жовтня 2016, 18:00

У Центральному районному суді м. Миколаєва, під головуванням слідчого судді Івана Дірка, розглянуто клопотання слідчого про продовження строку тримання під вартою двом співробітникам Кривоозерського ВП Врадіївського ВП ГУНП в Миколаївській області.

Нагадаємо, за версією слідства, в ніч на 24 серпня, підозрювані, що перебували у складі групи швидкого реагування Кривоозерського ВП Врадіївського ВП ГУНП в області прибули на виклик про сімейну сварку. На місці вони виявили місцевого мешканця, який перебував у нетверезому стані і порушував громадський порядок. Правоохоронці надягли на нього кайданки та у ході виниклого конфлікту нанесли потерпілому тілесні ушкодження, а водій службового автомобіля здійснив у чоловіка два постріли з травматичного пістолета «Сталкер». Внаслідок отриманих поранень потерпілий загинув.

Одному з правоохоронців було повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень, а іншому, який керував службовим автомобілем поліції, в умисному вбивстві та перевищенні службових повноважень. Обом у попередніх судових засіданнях було обрано та продовжено запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

В обґрунтування клопотання щодо продовження міри запобіжного заходу водію службового автомобіля прокурор вказував на можливість незаконно впливати на свідків, приховати докази, переховуватись від слідства та суду, необхідності проведення низки експертиз.

Сам підозрюваний та його захисник лишили це питання на розсуд суду.

З огляду на існуючи ризики та обставини справи йому продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 18.12.2016 року без права внесення застави.

Стосовно іншого підозрюваного, то в ході досудового розслідування було здійснено перекваліфікацію його дій з ч.3 ст.365 КК України на ч.2 ст.365 КК України, оскільки встановлено, що смерть потерпілого настала від вогнепальних поранень, що спричинив водій службового автомобіля поліції, а не побоїв, які міг нанести правоохоронець.

Проте, досі не знайдено пістолет з якого здійснювались постріли і є ймовірність, що підозрюваному відомо, де він знаходиться, окрім цього існують ризики щодо незаконного впливу на свідків та потерпілих у кримінальному провадженні.

Дослідивши всі обставини справи слідчий суддя Іван Дірко клопотання прокурора задовольнив, продовживши запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 18.12.2016 року з можливістю внесення застави у розмірі 120 тис гривень.

 

 

         Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва