flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд відмовив у задоволення клопотання про відсторонення від посади двох посадовців Миколаївської міської ради

05 жовтня 2016, 15:20

У Центральному районному суді м. Миколаєва, під головуванням слідчого судді Івана Дірка, розглянуто клопотання слідчого про обрання запобіжних заходів у вигляді домашнього арешту колишньому Директору Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради та домашнього арешту і відсторонення від посади заступнику Директора зазначеного Департаменту та начальнику управління при цьому Департаменті.

Зазначені особи підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення за ч.2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

За версією органу досудового розслідування, підозрювані не забезпечили організацію обліку та зберігання майна територіальної громади у вигляді демонтованого асфальтного покриття на суму 1 375 660 грн., що призвело до його втрати. Зазначена асфальтно-бетонна крихта виникла у ході ремонту доріг та тротуарів, що проводився протягом 2015 року.

В обґрунтування клопотання, прокурор вказував на те, що підозрювані можуть переховуватись від органів досудового слідства та впливати на свідків.

Захисники заперечували проти задоволення клопотання та наполягали на тому, що підозра не є обґрунтованою.

Дослідивши обставини справи, слідчий суддя встановив, що на той час залишки відфрезерованого покриття розцінювались як сміття, згідно висновків лабораторного дослідження.

Окрім цього, висновок експерта щодо обсягів втраченої асфальтобетонної крихти ґрунтується на обсягах запланованого зняття покриття, а не на фактичних даних, маються різні дані щодо обсягів відфрезерованого асфальтобетонного покриття, що зберігається до цього часу на майданчику ТОВ "Д.", в зв'язку з чим не має точних даних скільки асфальтної крихти було втрачено.

З огляду на це, слідчий суддя ухвалив відмовити у задоволенні клопотань про відсторонення від посади та обрати щодо підозрюваних запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

 

 

         Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва