flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід чоловіку, якого підозрюють у нанесенні тяжкого тілесного ушкодження

03 жовтня 2016, 17:22

У Центральному районному суді м. Миколаєва, під головуванням слідчого судді Івана Дірка, розглянуто клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою колишньому учаснику АТО, якого підозрюють у нанесенні тяжкого тілесного ушкодження (ч.1 ст.121 КК України).

За версією органу досудового розслідування, підозрюваний, раніше засуджений за вчинення аналогічного злочину до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком 2 роки, перебуваючи на вул. Веселинівській у м. Миколаєві завдав удар ножем в область тулубу місцевому мешканцю, спричинивши йому колото-різане поранення черевної порожнини з ушкодженням селезінки та шлунку.

Сам підозрюваний пояснив, що ніде не працює, оскільки проходить курс реабілітації, після перебування в зоні АТО, потерпілого знає з дитинства, неприязних стосунків з ним не мав.

Коли він проїжджав на велосипеді повз потерпілого, той, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, почав до нього чіплятися. Його захисною реакцією був удар ножем, свій вчинок він пояснити не зміг, окрім психологічної неврівноваженності, яка є наслідком перебування в зоні АТО.

Окрім цього, з пояснень підозрюваного, підтверджених медичною документацією випливає, що він фактично не контролює свій агресивний настрій.

Дослідивши обставини справи та заслухавши думки сторін, слідчий суддя ухвалив: клопотання слідчого задовольнити, обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

         Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва