flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваним у вчиненні розбою обрано запобіжні заходи

30 вересня 2016, 11:55

У Центральному районному суді м. Миколаєва, під головуванням слідчого судді Івана Дірко, розглянуто клопотання слідчого про обрання запобіжних заходів у виді тримання під вартою двом місцевим мешканцям, які підозрюються у вчиненні розбійних дій (ч.2 ст.187 КК України).

За версією органу досудового розслідування, підозрювані один з яких, 30-річний раніше судимий, який півроку тому звільнився з установи виконання покарань, а інший є неповнолітнім, учнем 10-го класу та засуджений до 2 років позбавлення волі з іспитовим терміном 1 рік, 24 вересня 2016 року, близько 01.30 год, перебуваючи на території парку «Народний парк» у м. Миколаїв, вчинили розбійний напад на 22-річного чоловіка.

При цьому 30-річний підозрюваний, погрожуючі ножем, обмежував рухи потерпілого, а його неповнолітній спільник відібрав у нього мобільний телефон та наручний годинник.

У судовому засіданні підозрювані свою провину не визнавали. При цьому 30-річний підозрюваний доводив, що він бачив, як інші особи застосували до потерпілого насильство, він за нього заступився, відібрав в одного з нападників ножа, допоміг потерпілому піднятись.

Дослідивши усі обставини справи та заслухавши сторони процесу, слідчий суддя ухвалив: обрати 30-річному підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою до 22.11.2016 р.

Неповнолітнього підозрюваному, з огляду на те, що він має постійне місце проживання та є учнем школи, а також в силу певних процесуальних порушень, зокрема, проведення частини слідчих дій без участі захисника, обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту до 24.11.2016 року з 17.00 год до 07.00 год, із зобов’язанням з’являтись за викликом органів досудового розслідування або суду.

 

         Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва