flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжні заходи співробітнику суду та слідчому поліції, підозрюваним в отриманні неправомірної вигоди

26 вересня 2016, 14:24

У Центральному районному суді м. Миколаєва, під головуванням слідчого судді Дмитра Тішка, розглянуто клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою слідчому слідчого відділу Інгульського відділу поліції ГУНП в області та судовому розпоряднику Ленінського районного суду м. Миколаєва, підозрюваним у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України.

Згідно версії органу досудового розслідування вбачається, що 27.06.2016 р. працівники поліції зупинили автомобіль «Volkswagen Passat», яким керував громадянин К. та встановили, що технічний паспорт на автомобіль має ознаки підроблення, у зв’язку із чим викликали на місце слідчо–оперативну групу Інгульського ВП, у складі якої був вищезазначений слідчий.

При цьому останній провів огляд місця події і вилучив технічний паспорт та автомобіль. За фактом використання громадянином К. завідомо підробного технічного паспорту було розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.4 ст.358 КК України.

Після цього слідчий запропонував громадянину К. повернути йому автомобіль за неправомірну вигоду у сумі 1500 доларів США. Бажаючи законспірувати себе як особу, яка одержує неправомірну вигоду він залучив до вчинення злочину знайомого, що працює судовим розпорядником Ленінського районного суду м. Миколаєва, якого попросив бути посередником між ним та громадянином К., за що запропонував останньому частину неправомірної вигоди. Згодом підозрювані зменшили суму неправомірної вигоди до 28 тис гривень.

10.08.2016 громадянин К. у ході контролю за вчиненням злочину у формі спеціального слідчого експерименту перерахував на картковий рахунок судового розпорядника першу частину неправомірної вигоди – гроші в сумі 3000 грн.

22.09.2016 судовий розпорядник зустрівся з громадянином К. і висловив вимогу передати другу частину неправомірної вигоди – гроші в сумі 25000 грн. На підтвердження своїх намірів повернути автомобіль за неправомірну вигоду, підозрюваний, що обіймає посаду слідчого поліції, передав громадянину через судового розпорядника ключі від вищевказаного автомобілю.

Безпосередньо після цього громадянин К. у ході контролю за вчиненням злочину у формі спеціального слідчого експерименту передав другу частину неправомірної вигоди – гроші в сумі 25000 грн. Слідчий зайшов до Інгульського ВП щоб оформити документи щодо видачі автомобілю і у цей час він та його спільник були затримані за одержання неправомірної вигоди.

Дослідивши обставини клопотання та заслухавши сторони процесу, слідчий суддя Дмитро Тішко ухвалив: обрати підозрюваним запобіжний захід у виді тримання під вартою до 20.11.2016 року з альтернативою внесення застави.

Слідчому поліції встановлено заставу у розмірі 82 680 грн, працівнику суду – 41 430 грн.

 

 

         Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва