flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив терміни тримання під вартою двом поліцейським, підозрюваним у причетності до смерті мешканця смт Криве Озеро

22 вересня 2016, 13:16

У Центральному районному суді м. Миколаєва, під головуванням слідчого судді Івана Дірко, розглянуто клопотання слідчого про продовження строку тримання під вартою двом співробітникам Кривоозерського ВП Врадіївського ВП ГУНП в Миколаївській області, які підозрюються у перевищенні службових повноважень (ч.3 ст.365 КК України).

Нагадаємо, за версією слідства, в ніч на 24 серпня 2016 року, підозрювані, що перебували у складі групи швидкого реагування Кривоозерського ВП Врадіївського ВП ГУНП в області прибули на виклик про сімейну сварку. На місці вони виявила місцевого мешканця, який перебував у нетверезому стані і порушував громадський порядок. Правоохоронці надягли на нього кайданки та у ході виниклого конфлікту нанесли потерпілому тілесні ушкодження, а водій службового автомобіля здійснив у чоловіка два постріли з травматичного пістолета «Сталкер». Внаслідок отриманих поранень потерпілий загинув.

Слідчий клопотав про продовження строку тримання під вартою до двох місяців. В обґрунтування клопотання слідчий вказував, що для завершення досудового розслідування необхідно виконати низку експертиз, провести слідчі експерименти зі свідками, потерпілими та підозрюваними.

Окрім цього він вказував на можливість підозрюваних незаконно впливати на свідків, приховати докази, переховуватись від слідства та суду, зокрема на території Російської Федерації та Автономної республіки Крим.

Захисники заперечували проти задоволення клопотання, наполягаючи на тому, що вказані ризики є необґрунтованими.

Підозрювані, також просили обрати запобіжний захід не пов'язаний з триманням під вартою, зазначаючи, що готові співпрацювати зі слідством.

У судовому засіданні встановлено, що наразі не готові висновки судово-медичної експертизи, які б могли вплинути на обґрунтованість підозри за ч.3 ст. 365 КК України, сутність якої полягає в тому, що зазначені працівники поліції завдали потерпілому тяжкі тілесні ушкодження.

Окрім цього, з урахуванням тяжкості покарання, що загрожує підозрюваним, ставлення до вказаних подій з боку мешканців смт Криве Озеро, які вже намагалися вчинити щодо них та інших працівників поліції самосуд, ризик переховування від слідства є більш ніж ймовірним.

Дослідивши обставини справи та заслухавши думки сторін, слідчий суддя Іван Дірко продовжив підозрюваним термін тримання під вартою до 23.10.2016 року.

 

 

         Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва