flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд заарештував без права внесення застави поліцейських, підозрюваних у причетності до смерті мешканця смт Криве Озеро

26 серпня 2016, 13:30

У Центральному районному суді м. Миколаєва, під головуванням слідчого судді Івана Дірко, розглянуто клопотання слідчого про обрання запобіжних заходів трьом співробітникам Кривоозерського ВП Врадіївського ВП ГУНП в Миколаївській області. Двом з них оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень, а ще одному, який керував службовим автомобілем поліції, в умисному вбивстві та перевищенні службових повноважень.

За версією слідства, в ніч на 24 серпня, підозрювані, що перебували у складі групи швидкого реагування Кривоозерського ВП Врадіївського ВП ГУНП в області прибули на виклик про сімейну сварку. На місці вони виявила місцевого мешканця, який перебував у нетверезому стані і порушував громадський порядок. Правоохоронці надягли на нього кайданки та у ході виниклого конфлікту нанесли потерпілому тілесні ушкодження, а водій службового автомобіля здійснив у чоловіка два постріли з травматичного пістолета «Сталкер». Внаслідок отриманих поранень потерпілий загинув.

Прокурор клопотав про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави. В обґрунтування клопотання прокурор вказував можливість незаконно впливати на свідків, приховати докази, переховуватись від слідства та суду.

Стосовно підозрюваного Л., який за версією органу досудового слідства здійснив постріли у потерпілого, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, терміном до 23.10.2016 року без можливості внесення застави.

Щодо двох інших фігурантів справи, слідчим суддею обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою строком до 25.09.2016 року, оскільки з урахуванням тяжкості покарання, що загрожує підозрюваним, ставлення до вказаних подій з боку мешканців смт Криве Озеро, які вже намагалися вчинити щодо них та інших працівників поліції самосуд, ризик переховування від слідства є більш ніж ймовірним. На думку слідчого судді, вказаному ризику запобігти іншим шляхом крім обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою не вбачається можливим.

Згідно повідомлення про підозру смерть настала не від дій двох зазначених поліцейських, однак вони приймали участь в побитті загиблого і могли завдати йому тяжких тілесних ушкоджень, що буде встановлено висновком судово-медичної експертизи.

Оскільки від висновків судово-медичної експертизи, задля проведення якої достатньо 30 днів, залежить яка буде належна кваліфікація або за ст. 365 ч.2 КК України, яка передбачає покарання терміном від трьох до восьми років, або за ст. 365 ч.3 КК України, яка передбачає покарання від семи до десяти років, суд обрав цим поліцейським запобіжний захід лише до 25.09.2016р.

 

 

         Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва