flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід громадянину Грузії, якого підозрюють у пограбуванні жінки у центрі міста

19 серпня 2016, 15:38

Слідчий суддя Центрального районного суду м. Миколаєва Іван Дірко обрав запобіжний захід 29-річному громадянину Грузії, який підозрюється у пограбуванні (ч.2 ст.186 КК України).

На думку слідчого, 11 серпня 2016 року, близько 13:00 год. на вул. Громадянській у м. Миколаєві підозрюваний зірвав з шиї жінки золотий ланцюжок довжиною 60 см та намагався втекти. Проте був затриманий перехожими.

Раніше чоловіка вже було засуджено за вчинення аналогічного злочину.

У судовому засіданні слідчий клопотав про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Захисник просив відмовити у задоволенні клопотання та застосувати до чоловіка запобіжний захід у виді домашнього арешту. Сам підозрюваний підтримав позицію свого захисника, свою провину у вчиненні злочину визнав, додав, що заволодів ланцюжком, оскільки не вистачало коштів на ігрові автомати.

У судовому засіданні встановлено, що підозрюваний на даний момент не має постійного джерела доходів, не працює, не навчається, раніше судимий за вчинення аналогічного злочину, скоїв тяжке кримінальне правопорушення. З огляду на це, чоловік може переховуватися від органів досудового розслідування та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, вчинити інше кримінальне правопорушення.

Зважаючи на таке, суд задовольнив клопотання слідчого та обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою до 10 жовтня 2016 року, з можливістю внесення застави у розмірі 150 тис гривень.

 

 

         Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва