flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд заарештував чоловіка, підозрюваного у неправдивому повідомленні про замінування багатоповерхівки на Садовій

16 серпня 2016, 11:33

У Центральному районному суді м. Миколаєва, під головуванням судді Івана Дірко, розглянуто клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, 36-річному чоловіку, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

За версією слідства, 10 серпня 2016 року, чоловік з телефону своєї знайомої повідомив про підготовку вибуху кісневої бомби у багатоповерховому житловому будинку по вул.. Садова у м. Миколаєві.

Внаслідок таких дій, на місце ймовірного вибуху прибули усі екстрені служби, а мешканців багатоповерхівки було евакуйовано. Інформація про замінування не підтвердилась.

У судовому засіданні з’ясовано, що підозрюваний раніше судимий, звільнився лише в серпні 2015р., підозрюється у вчиненні тяжкого аналогічного злочину, не має постійного місця роботи та мешкання, міцних соціальних зв'язків. Тому є достатні підстави вважати що він буде переховуватися від слідства та вчиняти аналогічні злочини.

З огляду на це суд ухвалив: обрати чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 09 жовтня 2016р, з можливістю внесення застави у розмірі 150 000грн.

 

         Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва