flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд наклав арешт на будівлю у центрі Миколаєва, яка могла бути приватизована з порушенням законодавства

20 липня 2016, 11:51

В рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливого надання посадовими особами молодіжної організації при приватизації приміщення, розташованого по вул. Мала Морська у м. Миколаєві, недостовірних документів про виконання робіт з поліпшення приміщення, до Центрального районного суду надійшло клопотанням слідчого про арешт зазначеної будівлі у вигляді заборони відчудження та проведення будівельних робіт. 

У судовому засіданні прокурор зазначив, що підставою для винесення рішення про приватизацію приміщення, було проведення робіт з поліпшення вказаного приміщення. Водночас, органом досудового розслідування встановлено, що підприємець, який згідно наданих документів виконував ремонтні роботи, насправді лише розробив кошторисну документацію. 

Прокурор просив задовольнити клопотання оскільки молодіжна організація наразі є власником вказаного приміщення і має можливість продати будівлю, зробити перебудову, знищивши сліди щодо проведення чи не проведення робіт з поліпшення. 

Представник власника просив у задоволенні клопотання відмовити. 

Дослідивши матеріали кримінального провадження суд встановив, що на даний час існує сукупність розумних підозр щодо того, що роботи з поліпшення приміщення проводились не у відповідності до законодавства, що регулює питання приватизації, або не проводились взагалі. 

З огляду на це, та з метою збереження зазначеного приміщення як речового доказу у кримінальному провадженні, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив клопотання слідчого задовольнити та накласти на будівлю арешт у вигляді заборони відчуження та проведення будівельних і будівельно-відновлювальних робіт. 

 

         Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва