flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Військослужбовець, який з’явився на службі у нетверезому стані отримав 3 доби гаупвахти

13 червня 2016, 12:08

У Центральному районному суді м. Миколаєва, розглянуто протокол складений щодо командира аеромобільно-десантної роти військової частини п/п В 4147 (м. Миколаїв) про вчинення ним адміністративного правопорушення передбаченого ч.2 ст.172-20 Кодексу України про адміністративні правопорушення (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв військовослужбовцями).

Згідно протоколу складеного командиром вказаної військової частини, військовослужбовець перебував у нетверезому стані під час проходження служби на 37-му загальновійськовому полігоні в базовому таборі 79-ї окремої аеромобільної бригади. 

Те, що обвинувачений знаходився у стані сп’яніння засвідчили двоє військослужбовців цієї ж частини. 

Окрім цього, до справи було долучено висновки медичної експертизи, згідно яких військовослужбовець дійсно перебував на той момент у стані алкогольного сп’яніння. 

Сам командир роти в судовому засіданні свою вину заперечував та зазначив, що медичне обстеження було проведено із порушеннями. 

Заслухавши пояснення сторін та дослідивши обставини справи суддя Дмитро Тішко ухвалив визнати військовослужбовця винним та призначити йому покарання у вигляді арешту строком на три доби. 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва