flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив розпочати кримінальне провадження за обставинами знищення майна дитячого оздоровчого центру “Комунарівець”

24 травня 2016, 17:14

Центральним районним судом м. Миколаєва розглянуто скаргу місцевого мешканця на бездіяльність посадової особи органу досудового розслідування щодо невнесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей щодо фактів розкрадання та знищення майна дитячого оздоровчого центру "Комунарівець", які було допущено через службову недбалість керівництва ДП "СЗ імені 61 Комунара".

18 квітня 2016 року, громадянин звернувся до органу досудового розслідування із заявою в якій вказав про знищення майна дитячого оздоровчого центру "Комунарівець". При цьому він зазначав, що не дивлячись на неодноразові попередження, правління підприємства не прийняло належних заходів щодо збереження об'єктів державної власності та запобіганню їх розкрадання. Крім того, до вказаної заяви він долучив копію статті "Тінь "Комунарівця" опублікованої в газеті "Рідне Прибужжя", звернення клуба плавання ім. С.П. Бойченка, відповідь Державного концерну "Укроборонпром" від 18.01.2016 р., відповідь ДП "СЗ імені 61 Комунара" від 29.01.2016 р., акт технічного стану дитячого оздоровчого центру "Комунарівець"

Під час розгляду скарги щодо невнесення відомостей про службову недбалість керівництва заводу до ЄРДР, слідчим суддею Центрального районного суду м. Миколаєва Дмитром Тішком, встановлено, що зазначені обставини можуть свідчити про вчинення службових кримінальних правопорушень, а тому потребують досудового розслідування.

З огляду на це, суд ухвалив задовольнити скаргу громадянина.

На підставі ухвали, посадових осіб органу досудового слідства зобов'язано внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості вказані у заяві громадянина від 18 квітня 2016 року, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. 191 та ст. 367 КК України.

                  

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва