flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Депутата Миколаївської міськради оштрафовано за вчинення корупційного правопорушення

05 травня 2016, 10:04

 Суддя Центрального районного суду м. Миколаєва Дмитро Тішко постановив накласти на депутата Миколаївської міської ради Володимира Євтушенка штраф за вчинення адміністративного корупційного правопорушення в сфері конфлікту інтересів.

         Суд визнав В.Євтушенка винним у тому, що, будучи засновником і директором приватного товариства та водночас депутатом міськради, він у червні минулого року під час пленарного  засідання сесії взяв участь у голосуванні щодо питання про передачу землі вказаному приватному товариству. Йдеться про земельну ділянку площею близько 140 кв.м.

         Цей факт був виявлений співробітниками СБУ в Миколаївській області під час перевірки у березні цього року, після чого ними був складений протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення, який передано до Центрального районного суду м. Миколаєва.

         Суддя Д.Тішко, розглянувши справу про притягнення, враховуючи невизнання вини правопорушником, постановив накласти на В.Євтушенка штраф у розмірі 5 тис. 100 грн. і зобов'язати сплатити судовий збір, що становить 275 грн. 60 коп. Суд відхилив доводи В. Євтушенка про те, що він голосував не конкретно за своє рішення, а за пакет рішень в цілому, серед яких було й питання про відведення йму земельної ділянки.

Слід також зазначити, що суд виправдав депутата у здійсненні іншого правопорушення, яке йому також інкримінувалося, а саме неповідомлення міського голови про наявний у нього конфлікт інтересів, оскільки з матеріалів, наданих захистом, було встановлено, що напередодні пленарних засідань він неодноразово повідомляв про можливий конфлікт інтересів секретаря міськради та міського голову. У зв'язку з чим в цій частині провадження було закрито на підставі відсутності події адміністративного правопорушення.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва