flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося підготовче судове засідання за новими обвинуваченнями екс-голови кредитної спілки "Флагман"

04 травня 2016, 16:47

          27 квітня, відбулось підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням голови правління кредитної спілки "Флагман" Наталії Копецької у заволодінні майном спілки шляхом зловживання своїм службовим становищем в особливо великих розмірах (ч.5 ст.191 КК України).

         Кримінальне провадження розглядається колегією суддів Центрального районного суду м.Миколаєва під головуванням судді Світлани Гречаної, до складу колегії входять судді Володимир Алєйніков і Світлана Скрипченко.

         В судове засідання з'явились 135 осіб з числа потерпілих.

         Під час підготовчого судового засідання сторона обвинувачення заявила клопотання про обрання для Наталії Копецької запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Суд відмовив у задоволенні вказаного клопотання, виходячи з того, що прокурор не надав достатніх доказів щодо доцільності застосування до обвинуваченої саме цього запобіжного заходу.

         Адвокат обвинуваченої заявив клопотання про виклик в якості свідків голів наглядових рад та правлінь кількох кредитних спілок, які кредитували та кредитувались у КС "Флагман".

         У задоволенні цього клопотання судом також було відмовлено, через відсутність підстав для допиту зазначених осіб, оскільки свідчення цих осіб не зможуть спростувати або підтвердити факти у вказаному кримінальному провадженні.

         Суд постановив прийняти кримінальне провадження до провадження Центрального районного суду м.Миколаєва та призначити його до судового розгляду.

         Наступне засідання у вказаному провадженні відбудеться 1 червня, о 10.00 в Обласному палаці культури ГУНП в Миколаївській області, за адресою: м. Миколаїв, вул. Велика Морська, 58.

         Нагадаємо, 28 березня, прокуратура Миколаївської області направила до Центрального районного суду ще один обвинувальний акт та матеріали кримінального провадження стосовно екс-голови КС "Флагман" Наталії Копецької, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.191 КК України. Згідно з цим обвинувальним актом, потерпілими від її дій визнано 517 осіб, яким, на думку слідства, завдано збитків на суму понад 16 млн. грн.

         У ході підготовчого судового засідання суд відмовив у задоволенні клопотання прокурора про об'єднання в одне кримінальне провадження матеріалів даного кримінального провадження із матеріалами кримінального провадження щодо Н.М.Копецької, стосовно якої Центральним районним судом м.Миколаєва вже здійснюється судове провадження. Члени судейської колегії вважають, що таке об'єднання кримінальних проваджень, які перебувають на різних стадіях судового провадження, може негативно вплинути на повноту судового розгляду.

         Санкція ч.5 ст.191 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. 

        

Прес-служба Центрального районного суду м. Миколаєва