flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд поновив на посаді незаконно звільненого головного інженера ДП "Суднобудівний завод ім. 61 комунара"

26 листопада 2015, 16:31

До Центрального районного суду міста Миколаєва звернувся з позовною заявою про незаконне звільнення головний інженер ДП "Суднобудівний завод ім. 61 комунара". У своєму позові він вимагав визнати його звільнення неправомірним, поновити його на роботі, стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу та відшкодувати моральну шкоду.

У ході судового розгляду встановлено, що головного інженера звільнено із займаної посади на підставі п.2 ст.41 КЗпП. Згідно цієї норми звільнення передбачається на підставі винних дій працівника, який безпосередньо обслуговує грошові, товарні або культурні цінності, якщо ці дії дають підстави для втрати довір'я до нього з боку власника або уповноваженого ним органу.

Водночас, згідно посадової інструкції головного інженера зазначеного підприємства до його функцій не відноситься безпосереднє обслуговування грошових, товарних або культурних цінностей, а отже підстав для звільнення не було.

Виходячи із зазначеного, суддя О. Мамаєва вирішила: визнати звільнення головного інженера неправомірним, поновити його на посаді, стягнути з ДП "Суднобудівний завод ім. 61 комунара" середній заробіток на час вимушеного прогулу у сумі 9074,32 грн та заподіяну моральну шкоду у розмірі 1000 грн.


 

Прес-служба Центрального районного суда м. Миколаєва