flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засідання у справі щодо розгону миколаївського Майдану перенесено - не з'явилися потерпілі

24 листопада 2015, 12:26

Суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Світланою Скрипченко перенесено судове засідання у кримінальному провадженні стосовно колишнього начальника Миколаївського міського управління УМВС України в Миколаївській області Олега Шевчука, який обвинувачується в перевищенні влади або службових повноважень і незаконному перешкоджанні проведенню «миколаївського Євромайдану» (ч.2 ст. 365, ст.340 КК України). Йдеться про події, що відбувалися в центрі Миколаєва у 2013 році.

З огляду на резонансність справи, її важливість для суспільства, наявність пікетів із цього приводу біля будівлі суду та інтерес до неї преси суд ретельно підготувався до засідання, в тому числі й технічно, оскільки сьогодні судом був запланований перегляд наданих прокуратурою Миколаївської області відеоматеріалів, які відтворюють події 2013 року.

Однак потерпілі в судове засідання не з'явилися. Відповідно до норм Кримінально-процесуального кодексу України, не явка потерпілих у справі є перешкоджанням для проведення судового засідання.

У зв'язку з цим судове засідання перенесено на 1 грудня п.р., на 10.00

Потерпілими у справі є громадські активісти, представники політичних партій і миколаївських інтернет-видань.

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва