flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд встановив істину під час розгляду обставин ДТП

22 листопада 2015, 19:03
 
12 жовтня п.р. на вулиці Колодязній сталася дорожньо-транспортна пригода. Зіткнулися два автомобілі, один із яких належить ПАТ "Миколаївська ТЕЦ", водій іншого - "ІЖ-2717" - працює у приватному підприємстві "Океан-сервіс". 
 
Із протоколу, складеного на місці пригоди працівниками правоохоронних органів, виходить, що водій автомобіля "ІЖ 2717"  допустив низку порушень правил дорожнього руху  - не обрав безпечну швидкість руху, не припинив його, коли побачив перешкоду й не намагався її об'їхати тощо. Відтак, на думку правоохоронців, саме він винен у скоєнні правопорушення. При цьому у протоколі зазначається, що автомобіль Миколаївської ТЕЦ у цей час рухався попереду праворуч. 
 
Однак сам водій "Океан-сервісу" у судовому засіданні пояснив, що, рухаючись по вулиці Колодязній, він побачив автомобіль "ГАЗ 3307", який явно виїжджав на проїжджу частину перпендикулярно дорозі. Незважаючи на попереджувальний звуковий сигнал, "ГАЗ" продовжував свій рух на дорогу заднім ходом, після чого і стався його наїзд на автомобіль "ІЖ-2717". У підтвердження своїх слів водій надав суду копії фотознімків з місця ДТП. 
 
Суд установив, що складений протокол про адміністративне правопорушення містить обставини, що не відповідають дійсності та спростовуються іншими доказами по справі. Із фотознімків чітко вбачається, що автомобіль марки "ГАЗ 3307" у момент зіткнення знаходився перпендикулярно проїжджій частині  та руху іншого автомобіля. Більше того, відповідно до схеми ДТП та фотознімків, автомобіль "ГАЗ" передніми колесами знаходиться в "кармані" для стоянки, а задніми - безпосередньо на дорозі. При цьому виступаюча частина майже наполовину перекриває Колодязну. 
 
 
Фото – із сайту «Новости Н»
 
Таким чином, суддя Центрального районного суду м.Миколаєва Іван Дірко встановив відсутність провини водія автомобілю "ІЖ-2717" у скоєнні ДТП. Суд постановив закрити провадження у справі про вчинення водієм підприємства "Океан-Сервіс" правопорушення, за відсутності складу такого правопорушення. 
 
Прес-служба Центрального суду м.Миколаєва