flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд продовжив строки тримання під вартою миколаївцю, обвинуваченому у втручанні в роботу систем відеоспостереження промислового підприємства, що призвело до витоку даних

22 жовтня 2024, 14:41

У Центральному районному суді м.Миколаєва триває судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням 45-річного жителя Миколаєва за ч.5 ст.361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу інформаційно-комунікаційних (автоматизованих) систем, що призвело до витоку інформації, в умовах дії воєнного стану).

Судом вирішувалось питання щодо продовження строків запобіжного заходу стосовно обвинуваченого.

Прокурор зазначав, що ризики враховані судом при обранні та продовженні запобіжного заходу не зникли і не зменшились, а більш м’який запобіжний захід не забезпечить належну процесуальну поведінку обвинуваченого.

Обвинувачений та його захисник заперечили проти задоволення клопотання, наполягаючи на тому, що наведені прокурором ризики ґрунтуються на припущеннях.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання суд ухвалив продовжити стосовно обвинуваченого строки тримання під вартою із визначенням розміру застави у сумі 402 600 гривень.

Нагадаємо, відповідно до матеріалів справи, обвинувачений, маючи необхідні професійні навички, несанкціоновано отримав доступ до систем відеоспостереження, до яких під’єднано відеокамери розташовані на території однієї з промислових баз у м.Миколаєві.

В подальшому, він завантажив відеофайли, на яких було зафіксовано результати обстрілів і відправив їх своєму знайомому, що в свою чергу призвело до витоку інформації.

Зазначені відеофайли згодом були використані адміністратором антиукраїнського Телеграм-каналу для пропагандистського сюжету російського медіаконгломерату «РІА Новини».

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

 

Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Telegram: t.me/centrcourt

Instagram: https://www.instagram.com/centrcourtmyk/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068129551072