flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід військовослужбовцю, підозрюваному у вбивстві своєї співмешканки

30 серпня 2024, 13:15

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Олесею Демінською розглянуто клопотання про застосування запобіжного заходу стосовно військовослужбовця за мобілізацією, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України.

Зазначимо, що стосовно нього також здійснюється досудове розслідування за фактом самовільного залишення військової частини у кримінальному провадженні від 09.05.2024 року.

Відповідно до матеріалів клопотання за підозрою останнього у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України, наприкінці серпня 2024 року, він вживав алкогольні напої зі своєю співмешканкою, перебуваючи за своїм місцем мешкання у м.Миколаєві.

Згодом у них виник конфлікт на грунті ревнощів, в ході якого підозрюваний штовхнув жінку на ліжко, після чого накинув та стиснув на її шиї поясний ремінь, внаслідок чого жінка померла.

Підозрюваний у судовому засіданні визнав свою винуватість, не заперечував проти задоволення клопотання, його захисник підтримав його позицію.

За результатами розгляду, враховуючи обгрунтованість підозри, той факт, що чоловік не має міцних соціальних зв’язків, самовільно залишив місце дислокації своєї військової частини, слідчий суддя дійшла висновку про наявність ризиків, передбачених п.1,3,5 ч.1 ст.177 КПК України.

За такого, слідчий суддя постановила застосувати до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою в умовах гауптвахти, без визначення розміру застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

 

Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068129551072

Instagram: https://www.instagram.com/centrcourtmyk/

Telegram: t.me/centrcourt