flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував запобіжний захід до очаківської пенсіонерки, підозрюваної у передачі інформації про розташування підрозділів української армії

22 липня 2024, 12:17

Слідчим суддею Центрального районного суду м.Миколаєва Володимиром Лященком розглянуто клопотання про застосування запобіжного заходу стосовно 62-річної мешканки Очакова, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.114-2 КК України.

Відповідно до матеріалів клопотання, жінка, використовуючи застосунок «Telegram» розпочала листування з одним із проросійських блогерів, який займається, серед іншого, збором інформації про дислокацію та переміщення підрозділів ЗС України, з метою подальшої її передачі представникам країни-агресора, зокрема, російських спецслужб.

У червні поточного року, підозрювана надіслала кілька повідомлень із зазначенням адрес, координат та в форматі скрін-шотів з картографічного сервісу місць, де на її думку перебувають військовослужбовці та техніка ЗС України. Всі об’єкти знаходяться у м.Очаків.

Окрім цього, вона повідомляла співрозмовнику про результати обстрілу м.Очаків.

Прокурор в обґрунтування клопотання зазначав, що підозра є обґрунтованою, наразі існують ризики, передбачені пп 1,4,5 ч.1 ст.177 КПК України.

Підозрювана та її захисник заперечували проти задоволення клопотання.

Заслухавши думки сторін та дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя Володимир Лященко постановив застосувати стосовно підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

 

 

Прес-служба Центрального районного суду м.Миколаєва

 

Підписуйтесь на нас в соціальних мережах:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100068129551072

Instagram: https://www.instagram.com/centrcourtmyk/

Telegram: t.me/centrcourt